” O imagine face cât 1.000 de cuvinte.

Reprezentarea unei imagini poate fi văzută și de o persoană nevăzătoare, dacă e conturată în relief și corelată cu o descriere audio. THATS face asta și chiar mai mult.

Imagini pentru nevăzători: Oriunde, Oricând, Oricât ! ”

Dan Patzelt, fondator THATS

;

Atinge imagini în relief
și ascultă descrierile audio.

Ajutăm nevăzătorii să vadă imagini, folosind o aplicație gratuită de mobil.

Bibliotecă digitală

de imagini cu descrieri audio, pregătite pentru descărcare și imprimare în relief

Aplicație mobilă

care identifică poziția degetului pe o imagine în relief și oferă informații audio

Editor online

pentru crearea de conținut personalizat: desenare de imagini și înregistrare text

Fără hardware în plus; doar software gratuit

THATS (Touch & Hear Assistive Teaching System) este o soluție educațională și de divertisment pentru nevăzători și deficienți de vedere.

Utilizatorii noștri vor găsi în biblioteca digitală THATS imagini cu descrieri audio, despre orice subiect și în orice limbă, de la manuale școlare până la benzi desenate. Imaginile pot fi descărcate și tipărite în relief pentru citirea lor cu degetele.

Aplicația de citire THATS Companion, care va fi disponibilă pentru iPad și iPhone, îi descrie utilizatorului aceste imagini în relief. Cu dispozitivul montat pe un suport cu camera video în jos și cu imaginea tipărită în relief poziționată pe masă, în raza de acțiune a camerei video, utilizatorul indică cu degetul o zonă de interes din imagine, pentru a declanșa descrierea audio corespunzătoare. Declanșarea se realizează cu ajutorul codului QR tipărit pe fiecare imagine și a recunoașterii poziției degetului.

Imaginile și descrierile lor audio vor putea fi create cu ajutorul editorului online THATS, de către profesori, părinți sau alți autori. Imaginile desenate vor fi însoțite fie de înregistrări audio cu microfonul, fie de descrieri text. Toate materialele sunt apoi încărcate în biblioteca digitală THATS, disponibilă oricărui utilizator.

%

Acum suntem aici

%

TU !

Deocamdată avem un prototip.
Ajută-ne să dezvoltăm întreg sistemul THATS!

“Folosind THATS, voi avea acces mult mai ușor la tot ceea ce înseamnă imagine, fără a depinde de asistența altora. O barieră este înlăturată, calea către independență fiind lărgită.”

Ștefan Ilioaică

student nevăzător

“Am fost impresionaţi de ambiţia și pasiunea lui Dan Patzelt de a găsi soluţii pentru a «deschide lumea» către persoanele cu deficiențe de vedere. “

Amalia Fodor

Director Executiv , Fundația Orange Romania

THATS – prima soluție inovativă de e-learning pentru nevăzători, gratuită!

Fii alături de noi

Contact

Adrese de email

numar de telefon

samd

Articole din blog (vopsea Samsung) sau posturi din FB