THATS + smartphone = IMAGINI pentru nevăzători

Ajutăm nevăzătorii să vadă imagini în relief,

cu primul sistem gratuit de e-learning.

Bibliotecă digitală

de imagini cu descrieri audio, pregătite pentru descărcare și imprimare în relief

Aplicație mobilă

care identifică poziția degetului pe o imagine în relief și oferă informații audio

Editor online

pentru crearea de conținut personalizat: desenare de imagini și înregistrare text

THATS îi oferă unui nevăzător:

Mobilitate

THATS poate fi accesat de pe orice smartphone sau tabletă cu iOS sau Android. Aplicația poate fi folosită pentru studiu sau divertisment individual, dar și în locuri publice, unde poate servi ca orientare, datorită hărților în relief folosite în paralel cu aplicația, sau în muzee, unde poate servi ca asistent în înțelegerea exponatelor.

Incluziune

THATS cuprinde materiale pe orice subiect și în orice limbă, inclusiv cursuri de meserii, care îi vor ajuta pe nevăzători să-și găsească un loc de muncă și să-și îmbunătățească nivelul de trai. Orice material de studiu înseamnă pentru un nevăzător o șansă în plus de a se integra mai ușor în societate.

Independență

Pentru prima oară, nevăzătorii pot studia singuri, fără asistența altei persoane și fără text Braille. Pot face acest lucru oricând și oriunde doresc, doar cu propriul smartphone și cu imagini pe care și le pot tipări singuri acasă sau la școală.

Gratuitate

Aplicația poate fi descărcată gratuit. Materialele sunt puse la dispoziție printr-un sistem internațional de crowdsourcing. Chiar și tu poți contribui la biblioteca digitală cu o imagine, un text sau o înregistrare audio!

Transformăm smartphone-ul într-un asistent personal
care descrie imaginile în relief.

%

Acum suntem aici

Deocamdată avem un prototip.
Ajută-ne să dezvoltăm întreg sistemul THATS și să lansăm aplicația mai repede!

„O imagine face cât 1.000 de cuvinte.

Reprezentarea unei imagini poate fi văzută și de o persoană nevăzătoare, dacă e conturată în relief și corelată cu o descriere audio.

Acum tehnologia facilitează deplasarea și identificarea de obiecte, dar THATS face și mai mult: creează imagini în mintea nevăzătorilor.”

v

Dan Patzelt,
fondator THATS

Fără hardware în plus, doar software gratuit.

THATS (Touch & Hear Assistive Teaching System) este o soluție educațională și de divertisment pentru nevăzători și deficienți de vedere.

Utilizatorii noștri vor găsi în biblioteca digitală THATS imagini cu descrieri audio, despre orice subiect și în orice limbă, de la manuale școlare până la benzi desenate. Imaginile pot fi descărcate și tipărite în relief pentru citirea lor cu degetele.

Aplicația de citire THATS Companion, care va fi disponibilă pentru iOS și Android, îi descrie utilizatorului aceste imagini în relief. Telefonul este montat pe un suport cu camera video în jos și cu imaginea tipărită în relief poziționată pe masă, în raza de acțiune a camerei video. Utilizatorul indică cu degetul o zonă de interes din imagine. Această zonă este recunoscută de aplicație, datorită unui QR code tipărit pe imagine și a recunoașterii poziției degetului. Odată recunoscută imaginea și zona indicată cu degetul, aplicația declanșează o descriere audio pentru aceasta.

Imaginile și descrierile lor audio vor putea fi create cu ajutorul editorului online THATS, de către profesori, părinți sau alți autori. Imaginile desenate vor fi însoțite fie de înregistrări audio cu microfonul, fie de descrieri text. Toate materialele sunt apoi încărcate în biblioteca digitală THATS, disponibilă oricărui utilizator.

Ajută-ne să ducem vorba mai departe

Oferă-le nevăzătorilor o viață mai bună
prin acces la cunoaștere și divertisment!