THATS + smartphone = IMAGINI pentru nevăzători
Ajutăm nevăzătorii să vadă singuri

imagini în relief,

facem prima infrastructură educațională gratuită

Bibliotecă digitală

de imagini cu descrieri audio, pregătite pentru descărcare și imprimare în relief

Editor online

pentru crearea de conținut personalizat: desenare de imagini și înregistrare audio

Aplicație Companion

care recunoaște imaginea și identifică poziția degetului pe imaginea în relief oferind informații audio despre zona explorată
THATS îi oferă unui nevăzător:

Mobilitate

THATS poate fi accesat de pe orice smartphone sau tabletă cu iOS sau Android. Aplicația poate fi folosită pentru studiu individual sau divertisment. Conține hărți tactile ce vor fi utile pentru orientare în locuri publice. În muzee poate servi ca asistent în înțelegerea exponatelor.

Incluziune

THATS cuprinde materiale pe orice subiect și în orice limbă, inclusiv cursuri de meserii, care îi vor ajuta pe nevăzători să-și găsească un loc de muncă și să-și îmbunătățească nivelul de trai. Orice material de studiu înseamnă pentru un nevăzător o șansă în plus de a se integra mai ușor în societate.

Independență

Pentru prima oară, nevăzătorii pot studia singuri, fără asistența altei persoane și fără text Braille. Pot face acest lucru oricând și oriunde doresc, doar cu propriul smartphone și cu imagini pe care și le pot tipări singuri acasă sau la școală.

Gratuitate

Aplicația poate fi descărcată gratuit. Materialele sunt puse la dispoziție printr-un sistem internațional de crowdsourcing. Chiar și tu poți contribui la biblioteca digitală cu o imagine, un text sau o înregistrare audio! Sau poți modifica și îmbunătăți conținutul urcat de alți useri.
Transformăm smartphone-ul într-un asistent personal
care descrie imaginile în relief.

Acum suntem la pasul 5

%

 1. pasul 1ideea
 2. pasul 2testat ideea
 3. pasul 3dezvoltat Alpha
 4. pasul 4testat Alpha
 5. pasul 5DEZVOLTAT BETA
 1. pasul 6testat Beta
 2. pasul 7 UI și UX
 3. pasul 8 iOS și Android
 4. pasul 9testat cu parteneri
 5. pasul 10Apple & Google Store
 6. pasul 11conținut premium
 7. pasul 12model sustenabil de business
Deja avem un prototip.
Ajută-ne să dezvoltăm întreg sistemul THATS și să lansăm aplicația mai repede!
„O imagine face cât 1.000 de cuvinte.

Reprezentarea unei imagini poate fi văzută de o persoană nevăzătoare, dacă e conturată în relief și corelată cu o descriere audio.

Acum tehnologia facilitează identificarea automată de obiecte, dar THATS face și mai mult: creează imagini coerente în mintea nevăzătorilor.”

v
Dan Patzelt,
fondator THATS
Fără hardware în plus, doar software gratuit.
THATS (Touch & Hear Assistive Teaching System) este o soluție educațională și de divertisment pentru nevăzători și deficienți de vedere.

Utilizatorii noștri vor găsi în biblioteca digitală THATS imagini cu descrieri audio, despre orice subiect și în orice limbă, de la manuale școlare până la benzi desenate și jocuri. Imaginile pot fi descărcate și tipărite în relief pentru a fi văzute cu degetele.

Aplicația companion THATS, care va fi disponibilă pentru iOS și Android, îi descrie utilizatorului aceste imagini în relief. Telefonul este montat pe un suport, cu camera video în jos și cu imaginea tipărită în relief poziționată în raza de acțiune a camerei video. Utilizatorul indică cu degetul zona de interes din imagine. Aplicația localizează poziția degetului și recunoaște această zonă datorită unui cod QR tipărit pe imagine. Aplicația livrează o descriere audio a acestei zone.

Imaginile și descrierile lor audio vor fi create cu ajutorul editorului online THATS, de către profesori, părinți sau alți autori. Imaginile desenate vor fi însoțite fie de înregistrări audio cu microfonul, fie de descrieri text pentru sintetizatorul vocal. Toate materialele sunt apoi încărcate în biblioteca digitală THATS, disponibilă oricărui utilizator.

Du vorba mai departe
Hai să le oferim nevăzătorilor o viață mai bună prin acces la cunoaștere și divertisment!