THATS plus Smartphone egal IMAGINI pentru tine !

Te ajutăm să vezi imagini în relief, cu primul sistem gratuit de e-learning

Cum funcționează THATS

THATS (Touch & Hear Assistive Teaching System) este o soluție educațională și de divertisment pentru nevăzători și deficienți de vedere.

Vei găsi în biblioteca digitală THATS imagini cu descrieri audio, despre orice subiect și în orice limbă, de la manuale școlare până la benzi desenate și jocuri interactive. Imaginile pot fi descărcate și tipărite în relief pentru parcurgerea lor cu degetele.

Aplicația companion THATS îți descrie aceste imagini în relief. Această aplicație va fi disponibilă pentru IOS și Android. Telefonul este montat pe un suport, cu camera video în jos și cu imaginea tipărită în relief poziționată pe masă, în raza de acțiune a camerei video. Pe parcursul explorării poți arată cu degetul o zonă despre care vrei explicații sau informații și aplicația îti va citi descrierea cu care este asociată zona respectivă.

Aplicația îți identifică poziția degetului; datorită unui cod QR tipărit pe imagine aplicația recunoaște pagina pe care o parcurgi și declanșează o descriere audio prestabilită.

Imaginile și descrierile lor audio vor putea fi create cu ajutorul editorului online THATS, de către profesori, părinți sau alți autori. Imaginile desenate vor fi însoțite fie de înregistrări audio cu microfonul, fie de descrieri text. Toate materialele sunt apoi încărcate în biblioteca digitală THATS, disponibilă oricărui utilizator. Un grup de moderatori se vor asigura că imaginile sunt inteligibile de către nevăzători iar descrierile sunt elocvente.

Astfel, aplicația mobilă THATS este formată din 3 componente:

1. Bibliotecă Digitală, de imagini cu descrieri audio, pregătite pentru descărcare și imprimare în relief.

2. Editor online, pentru crearea de conținut personalizat: desenare și upload de imagini, înregistrare și upload de fișiere audio, înregistrare sau scriere de texte.

3. Software pentru recunoașterea imaginii, care identifică poziția degetului pe o imagine în relief și oferă informații audio.

THATS îți oferă:

1. INDEPENDENȚĂ
Pentru prima oară, poți studia singur, fără asistența altei persoane și fără text Braille. Poți face acest lucru oricând și oriunde dorești, doar cu propriul smartphone și cu imagini pe care ți le pot tipări singur acasă sau la școală.

2. INCLUZIUNE
THATS cuprinde materiale tactile dintr-o arie largă de interes (în principalele limbi de circulație internațională), inclusiv cursuri de meserii, care te vor ajuta să-ți găsești mult mai ușor un loc de muncă și să-ți îmbunătățești nivelul de trai. Un nou material de studiu – o nouă șansă de a te integra mai ușor în societate!

3. MOBILITATE
Poți accesa THATS de pe orice smartphone sau tabletă cu iOS sau Android. Poți folosi aplicația pentru studiu sau divertisment individual, dar și în locuri publice, unde te poate ajuta să te orientezi mai ușor, folosind-o în paralel cu hărți tactile, sau în muzee, unde îți poate explica audio exponatele din fața ta.

4. GRATUITATE
Poți descărca aplicația gratuit. Tot gratuit vei avea acces la aproape toate materialele din biblioteca digitală. Acestea sunt puse la dispoziție printr-un sistem internațional de crowdsourcing, prin care orice utilizator, din orice colț al lumii, poate contribui cu o imagine de printat în relief, cu un text care să fie redat audio prin vocea sintetică sau chiar cu o înregistrare audio care să explice imaginea pe care o urmărești tactil. Materialele din biblioteca digitală pot fi îmbunătățite constant, prin editorul online, care permite utilizatorilor să modifice fișierele din bibliotecă.

CITAT Dan Patzelt, fondator THATS:

„O imagine face cât 1.000 de cuvinte. Reprezentarea unei imagini poate fi văzută de o persoană nevăzătoare, dacă e conturată în relief și corelată cu o descriere audio. Acum tehnologia facilitează identificarea automată de obiecte, dar THATS face și mai mult: creează imagini coerente în mintea nevăzătorilor.”


Cu THATS, transformăm smartphone-ul într-un asistent personal care explică imaginile tactile.

Fără hardware în plus, doar software gratuit

Deocamdată avem un prototip. Ajută-ne să dezvoltăm întreg sistemul THATS!

 

Sau buton către pagina de Contact

Ajută-ne să lansăm aplicația mai repede

Buton către pagina Donează

Du și tu vorba mai departe

un share pe Facebook acestei pagini!

Click aici:
Buton de FB share