” O imagine face cât 1.000 de cuvinte.

Reprezentarea unei imagini poate fi văzută și de o persoană nevăzătoare, dacă e conturată în relief și corelată cu o descriere audio.

THATS face asta și chiar mai mult. ”

citat Dan Patzelt, fondator THATS

Atinge imagini în relief
și ascultă descrierile audio

  1. 01/04/2016This is your list item content.
  2. 01/04/2016This is your list item content.
  3. 01/04/2016This is your list item content.
  4. 01/04/2016This is your list item content.
  5. 01/04/2016This is your list item content.
v

” O imagine face cât 1.000 de cuvinte.

Reprezentarea unei imagini poate fi văzută și de o persoană nevăzătoare, dacă e conturată în relief și corelată cu o descriere audio.

THATS face asta și chiar mai mult. ”

citat Dan Patzelt, fondator THATS

Ajutăm nevăzătorii să vadă imagini în relief,
cu primul sistem gratuit de e-learning

Ascultă imagini oriunde!

Bibliotecă digitală

de imagini cu descrieri audio, pregătite pentru descărcare și imprimare în relief

Editor online

pentru crearea de conținut personalizat: desenare de imagini și înregistrare text

Aplicație mobilă

care identifică poziția degetului pe o imagine în relief și oferă informații audio

Beneficiile inovației THATS pentru nevăzători

Inovație în domeniul educației incluzive

Accesibilitate în educație

Materiale școlare adaptate, despre orice subiect și în orice limbă

Formare profesională

Cursuri de meserii, pentru o mai bună inserție pe piața muncii

Independență

Pot să studieze singuri, oriunde și oricând, fără ajutor de la profesor și fără text Braille

Incluziune educațională

Facilitarea accesului în învățământul superior de masă

Divertisment

Benzi desenate și jocuri audio-tactile, precum și acces la opere de artă

Îmbunătățirea vieții

Creșterea numărului de oportunități și a calității nivelului de trai

Fără hardware în plus, doar software gratuit

Cum funcționeză sistemul THATS....

THATS (Touch & Hear Assistive Teaching System) este o soluție educațională și de divertisment pentru nevăzători și deficienți de vedere.

Utilizatorii noștri vor găsi în biblioteca digitală THATS imagini cu descrieri audio, despre orice subiect și în orice limbă, de la manuale școlare până la benzi desenate. Imaginile pot fi descărcate și tipărite în relief pentru citirea lor cu degetele.

Aplicația de citire THATS Companion, care va fi disponibilă pentru iPad și iPhone, îi descrie utilizatorului aceste imagini în relief. Cu dispozitivul montat pe un suport cu camera video în jos și cu imaginea tipărită în relief poziționată pe masă, în raza de acțiune a camerei video, utilizatorul indică cu degetul o zonă de interes din imagine, pentru a declanșa descrierea audio corespunzătoare. Declanșarea se realizează cu ajutorul codului QR tipărit pe fiecare imagine și a recunoașterii poziției degetului.

Imaginile și descrierile lor audio vor putea fi create cu ajutorul editorului online THATS, de către profesori, părinți sau alți autori. Imaginile desenate vor fi însoțite fie de înregistrări audio cu microfonul, fie de descrieri text. Toate materialele sunt apoi încărcate în biblioteca digitală THATS, disponibilă oricărui utilizator.

Bibliotecă Digitală - Inovația în domeniul educației incluzive...

Imaginează-ți o lume în care nevăzătorii și deficienții de vedere pot studia orice își doresc pentru a-și dezvolta pasiunile și pot avea acces la o educație completă pentru a deveni membri activi ai societății.
Hai să uităm de accesul deficitar la informație, șomajul și excluziunea socială cu care se confruntă persoanele cu deficiențe de vedere.

Îți prezentăm biblioteca digitală THATS

Editor - Crearea de conținut audio-tactil...

Imaginează-ți o comunitate de editori dedicați care creează materiale educative adaptate la nevoile persoanelor cu deficiențe de vedere, folosind un editor web pentru crearea de conținut audio-tactil.
Hai să uităm de lipsa de materiale informaționale adecvate pentru nevăzători, care le limitează alegerile atât pe plan educațional, cât și profesional.

Îți prezentăm editorul web THATS

Aplicație - Cunoștinţe la îndemână pentru nevăzători...

Imaginează-ți un instrument educațional care aduce sub degetul nevăzătorilor cunoștințe de specialitate despre orice subiect, în orice limbă, folosind grafice tactile cu descrieri audio detaliate.
Hai să uităm de dificultățile lor în studierea subiectelor care necesită multe imagini și grafice, cum ar fi geografia, chimia sau arta.

Îți prezentăm THATS Companion iOS app

Fără hardware în plus, doar software gratuit!

Asociația pentru Dezvoltare Urbană este un ONG din România care crede că acum e momentul în care tehnologia poate schimba radical modul în care persoanele nevăzătoare, și nu numai, pot învața.

Experiența nostră de lucru cu persoanele cu deficiențe de vedere ne-a făcut să dorim schimbarea paradigmei actuale: Produse Hardware Scumpe

Accesul la educație e un drept; noi credem că Software-ul este soluția și că doar o comunitate online puternică o poate implementa rapid și oriunde pe glob.

“Folosind THATS, voi avea acces mult mai ușor la tot ceea ce înseamnă imagine, fără a depinde de asistența altora. O barieră este înlăturată, calea către independență fiind lărgită.”

Ștefan Ilioaică

student nevăzător

“Am fost impresionaţi de ambiţia și pasiunea lui Dan Patzelt de a găsi soluţii pentru a «deschide lumea» către persoanele cu deficiențe de vedere. “

Amalia Fodor

Director Executiv Fundația Orange

Când ?

%

Deocamdată avem un prototip.
Ajută-ne să dezvoltăm întreg sistemul THATS!